Thijs • 20 december 2019
pasta
This is a subtitle for your new post

Pasta eten op een sportdag. De meeste mensen die wat vaker sporten hebben gehoord dat dat goed voor je is. Maar hoe zit dat ook alweer. Waarom? De basis ligt natuurlijk in het feit dat op een dag dat je sport, je meer calorieen verbrand. Met andere woorden: je lichaam verbrandt meer energie, dus je lichaam heeft ook meer energie nodig. Enerzijds vooraf omdat die energie om te zetten in je beweging, anderzijds na afloop om je lichaam en spieren te laten herstellen. Uit koolhydraten haalt je lichaam makkelijker energie dan uit eiwitten en vetten. Tevens is het makkelijker verteerbaar, dus een pasta'tje een uur of twee voor het hardlopen is beter dan een steak, om maar een voorbeeld te noemen. Als je meer over koolhydraten wilt weten zou je naar de site van het voedingscentrum kunnen gaan: https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/koolhydraten.aspx.
Een van mijn favorieten is pasta met tonijn. Voor vier personen zou je het volgende kunnen doen:
Elke vorm van pasta is prima. Volkoren is nog iets beter qua koolhydraten. Je zou Penne kunnen gebruiken (350gram). Die kook je gaar. Tonijn uit blik, of je zou verse tonijn kunnen pakken (300 gram) en die bakken. Cherry tomaatjes (kun je doorsnijden en er door doen, óf je stopt ze even in de oven...ook super lekker om dan ernaast te serveren) en wat mozarella bolletjes (200 gram)..
De tonijn mix je met de tomaatjes, mozarella bolletjes, citroenrasp en eventueel kappertjes als je daarvan houdt. Dat zet je even aan de kant. Een dressing zou je kunnen maken van olijfolie, azijn, knoflook, italiaanse kruiden en peper.
Als de pasta klaar is meng je de tonijn mix én de dressing er doorheen. Echt super lekker. Als je geen kappertjes gebruikt, zou ik er wel een beetje zout aan toevoegen nog.
Tonijn bevat een antioxidant die spierweefselschade na een zware training verlicht. Dus deze maaltijd is echt heerlijk en nuttig na afloop van een flinke training. Enjoy!